Tallin historia:

Keppis harrastus sai alkunsa, kun koululaisessa oli juttu keppareista. Silloin tein ensimmäisen hevoseni Apilan. Oli minulla jo kylläkin Henna. Sitten kiinnostuksnei lopahti noin 3-5 kuukaudeksi, mutta sitten helmikuussa 2007 taas innostus palasi ja olen tehnyt lisää varusteita. 18.2.2007 kepparini muuttivat ladostamme sisällle. Ja 17.2.2007 keksin tallini nimen, Huurrekukan. Jossain vaiheessa kesää muutin tallini leikkimökkiin. Ja syksyllä, koulun alun jälken muutin tallin nimen Huurrekukan Ponitalliksi.

Hevosten historia:

Ensimmäinen hevoseni, Henna, ostettiin maatalousnäyttelystä, varmaan vuonna 2003, en ole varma. Seuraava hevoseni, Apila tehtiin muistaakseni vuden 2006 elokuussa ja myöhemmin tehtiiin lumi. Vuonna 2007 helmikuussa tein Annin ja saman vuoden helmikuun 20 päivä tein Rinssin. Ja 24-23.2.2007 tein Hunajan. Suuraavaksi tein Snown. Sen jälkeen Pallon ja sitten Prinssin. Viimeisimmän hevoseni, Takiaisen, tutummin Takin, tein valmiiksi 22.10.2007.

Huurrekukan alkutaival

Kuten moni on varmaan huomannut, että Huurrekukan Ponitalli täyttää pian (24.2.2008) vuoden. Täällä on tietoa Huurrekukan alku taipaleesta pienestä este tallista isohkoon poneja kasvattavaan kouluratsastus talliin.

Saatan julkaista jonkun verran sivujen alkuperäisestä tekstistä. Mutta se odottakoot syntymäpäivään, silloin juhlitaan!!

Huurrekukka sai alkunsa, kiitos ShadowHorse Stablen, siitä, että vierailin SH:n sivuilla. Ihastuin keppareihin ja päätin, että nyt aloitan ja haluan kepruilleni sivut ja kunnon tallin. Silloin minulla oli vain neljä hevosta, Huurrekukan Anni, Lumi, Henna ja Apila. Ne asustivat ensin ladossa, mutta rakensin niille laitumet ja otin tuulettumaan. Jäsjestin niille sisälle tallin, jossa oli yksi karsina ja se sijaitsi pöytäni vieressä. Hevosilla oli jo silloin yksinkertaiset suitset, kaikilla muilla paitsi Apilalla riimu ja riimunnaru. Jo samana päiväni järjestin kaikille omat karsinat.

Iltaisin kirjoittelin sivujen sisältöä ruusupäiväkirjaan, missä ne vieläkin omasta mielestäni ovat. Sitten odotellessa, että saisin tämän osoitteen käyttööni ja että isi tekisi ulkoasun. No, kun ne olivat tehty, aloin innokkaastin laittaa kuvia ja tekstiä. Eivät ne alkuun näin värikkäät ja isot olleet, pari linkkiä, hevoset yhdellä sivulla yms. Moni muukin on siitä aloittanut. Kesäksi ulkoasu muuttui vihreä-keltaisiksi, mutta nyt talveksi muuttui tälläiseksi.

Talven aikana kepruja ilmestyi aika moista tahtia ja pian minulla olikin jo näiden neljän lisäksi Rinssi. Sitten Hunaja, Snow ja lopuksi Pallo, joka asui huoneessani, sekä Rinssin ja Annin varsa Prinssi. Ei katras siitä paljoa kasvanut ole, pari puukkaria ja Takki.

Keväällä alkoi tuntua, että talli oli liian pieni. Järjestin alakertaan alatallin, mistä hevoset kävivät takaovella ulkona. Sinne muuttivatkin tuntiratsuni, Henna, Rinssi ja Hunaja. Varusteet ripustin henkariin. Eihän se mikään kummoinen talli mutta kyllä sinne hevoset mahtuivat.

Sitten pikkuveljeni halusi alatallini ja äiti ehdotti, että siirtäisin kaiki hevoseni leikkimökkiin, jota harvemmin leikittiin. Tuumasta toimeen. Jo samana päivänä menimme siivoammaan. Oli siinä iso siivoaminen, kun hiekkää oli niin paljon ollut. Päivässä saimme tallin kuitenkin valmiiksi. Monta laatikkoa tavaraa sieltä kyllä pois otettiin. Illalla otin mukaani narua, sakset ja vasran sekä nauloja. Naulasin naulat seinään ja tein narusta ja rautalangasta karsinat, jotka ovat ihan hienot, käytössä vieläkin. Sitten hain ehvoset ja niiden varusteet ja ripustin varusteet naulakkoon, joka oli tosin eripaikassa kuin nykyisin. Toin myös paperia ja kyniä ja nehän ovat työpöydällä.

Äitini antoi minun ottaa muovirasioita ja niitä keräilinkin melko paljon talliini. Jokaiselle on oma ruoka ja juomakippo. Ruuaksi keräsin alkuun luonnosta, kaura lupiinin kukkia, heinä vuohenputkea, erikoisrehu apilaa yms.

Lisää tulee myöhemmin, nytkin kirjoitin jo melkoiset pätkät!