Tässä osiossa kerron,  miten voit tehdä helposti ja kätevästi varusteita.

Riimu:

Tarvikkeet:
lankaa (kaksi eri väriä)
virkkuukoukku
rautalankaa tai avainlenkkejä

Tee rautalangasta viisi lenkkiä tai ota viisi avainlenkkiä. Virkkaa sopiva pätkä, niin että se yltää hevosen turvan yli. Pujota lankaan kaksi lenkkiä. Sido sitten turvan alle yhteen lenkkiin päät kiinni. Virkkaa uusi pätkä, tällä kertaa turvasta otsaan. Niitä tarvitaan muuten kaksi. Sido ne niihin turpahihnaan pujotettuihin roiset päät ja toisiin päihin toisen lenkit. Sitten voit tehdä vaikka leukahihnan. Virkkaat sopivan mittaisen leukahihnaksi ja kiinnität sen molempiin lenkkeihin. Siis niihin, mitkä jätit äsken irti. Sitten teet päälle otsahihnan ja kiinnität sen niihin lenkkeihin. Sitten vielä niska hihna ja tadaa! Riimusi on valmis!

Riimunnaru:
lankaa (kaksi eri väriä)
virkkuukoukku
pinni

Virkkaa sopiva pätkä ja kiinnitä siihen pinni.

Suitset:
lankaa (kaksi eri väriä)
virkkuukoukku
rautalankaa tai avainlenkkejä

Tee ensin kuolaimet.
Tee rautalangasta viisi lenkkiä tai ota viisi avainlenkkiä. Virkkaa sopiva pätkä, niin että se yltää hevosen turvan yli. Pujota lankaan kaksi lenkkiä. Pujoita lankaan kuolaimet ja sido päät yhteen. Virkkaa uusi pätkä, tällä kertaa turvasta otsaan. Niitä tarvitaan muuten kaksi. Sido ne niihin turpahihnaan pujotettuihin roiset päät ja toisiin päihin toisen lenkit. Sitten voit tehdä vaikka leukahihnan. Virkkaat sopivan mittaisen leukahihnaksi ja kiinnität sen molempiin lenkkeihin. Siis niihin, mitkä jätit äsken irti. Sitten teet päälle otsahihnan ja kiinnität sen niihin lenkkeihin. Sitten vielä niska hihna. Virkkaa lopuksi ohjat ja kiinnitä kuolaimiin.

Satula:

nauhaa
kangasta (kahta eri lajia)

Leikkaa sopivavat palat kankaista. Toinen on satulahupa, toinen  satula. Tee sopiviin kohtiin aukot . Ota sopiva pätkä nauhaa. Laita satula hevosen selkaan ja sido naru. Valmista!